Nordic Walking cursus info

Nordic Walking is wandelen met speciale stokken (poles), hierdoor wordt het wandelen effectiever doordat u arm-, been, rug- en buikspieren intensiever gebruikt. Ideaal voor conditieverbetering en gewichts vermindering door het hoge energieverbruik. Nordic Walking is ook zeer geschikt voor hart- en vaatpatiënten, bij diabetes en reumaklachten.

In de beginnerscursus (twee lessen van 1 1/2 uur) ligt het accent op de juiste techniek, een goede coördinatie, het goede ritme en het juiste effect. Ook wordt er advies gegeven waar men op moet letten bij aanschaf van de poles. Na deze beginnerslessen bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar de vervolgcursus in het Amsterdamse Bos.
In de vervolgcursus ligt het accent meer op het verbeteren van de conditie maar wordt ook regelmatig aandacht besteed aan de techniek. De vervolg-les bestaat uit een warming up en wordt afgesloten met een cooling down. De kern van de les bestaat afwisselend uit intervaltraining, looptraining met afwisselende tempo’s, behendigheidstraining, circuit training  of conditie-oefeningen waarbij zowel gebruikt wordt gemaakt van pionnen als van wat het terrein biedt. En iedere week een andere wandel-route door het A’damse Bos.

Routebeschrijving naar Amsterdamse Bos, parkeerplaats Duizendmeterweg:

A10-ring-west, afslag Amstelveen/VU (S108), linksaf: Amstelveense weg richting VU.
Vervolgens rechtsaf bij afslag Dachaumonument/A’damse Bos. Nu de eerste afslag linksaf richting Bezoekerscentrum. Weg vervolgen langs de Bosbaan. Vervolgens linksaf slaan (halverwege de Bosbaan, de weg maakt hier eerst een bocht naar links) bij bord Parkeerplaats Bosbaan, afslag Openlucht theater. U rijdt de Parkeerplaats Duizendmeterweg op. Verzamelplaats na ±100 meter aan de linkerkant.